By: Jasfarina Jaafar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  >  >>]    [Archive]
Friday, 21-Aug-2009 14:06 Email | Share | | Bookmark
UMRAH 2009

buat pertama kali, aku menjejaki tanah Qatar
Dhoha, Qatar
tanah madinah
View all 51 photos...


Friday, 21-Aug-2009 09:50 Email | Share | | Bookmark
BANDUNG TRIP - 16/8/09-19/8/09

with my beloved friends
far away is Takuban Perahu mountain
just arrived
View all 18 photos...
Salam...

setelah sekian lama Jas tidak menjengah FP, baru kali ni berpeluang untuk mengemaskini kisah-kisah yang berlaku sepanjang beberapa bulan yang lalu.

Walaubagaiman pun hanya melalui gambar-gambar sahaja yang dapat dikisahkan.


Monday, 29-Dec-2008 10:29 Email | Share | | Bookmark
SALAM MA'AL HIJARAH

Barangsiapa yang menghabiskan masa hariannya
tanpa ada hak yang dilaksanakan
tanpa ada kewajipan yang ditunaikan
tanpa ada kemuliaan dibina
tanpa ada kebajikan dilakukan
tanpa ada ilmu dipetiknya.............
Maka sesungguhnya.....
Dia telah menderhakai masa hariannya
Marilah kita bersama-sama bermuhasabah
kerana beredarnya bilangan tahun
semakin sedikitlah sisa-sisa hidup kita


SELAMAT MENYAMBUT MA'AL HIJRAH 1430


Sunday, 30-Nov-2008 12:12 Email | Share | | Bookmark
Memancing di Sukida Resort

Jalan ke Sukida Resort
Khemah kena dirikan supaya senang nak berbaring.
 
View all 6 photos...


Ada gaya tak!

Hari Sabtu adalah hari yang paling sesuai untuk bawa anak-anakku berjalan-jalan atau apa saja aktiviti keluarga. Ini kerana, hari ahad kami suami isteri boleh rehat. Itupun kalau tak jalan jauh.

Sekali lagi peluang dimasa cuti sekolah, kami sekeluarga pergi ke Sukida Resort, Ulu Langat, Selangor. Apalagi, memancinglah jawabnya! Pasal kaki pancing lagi ramai dari tukang masak, jadi aku ikut je lah.

Macam-macam kerenah anak-anakku. Kadang-kadang terfikir, bagus jugak ajar mereka memancing sebab memancing ni perlukan kesabaran dan ketabahan.



Monday, 24-Nov-2008 05:49 Email | Share | | Bookmark
Financial Freedom=Financial Independent

Hmm....1 perkara yang Jas baru dapat. Kebiasaannya kita banyak diperdengarkan oleh orang-orang yang terlibat dalam MLM, insurans, unit trust tentang Financial Freedom. Memang diakui, setiap manusia mencari-cari sesuatu yang dapat memenuhi impian untuk bebas dari belenggu kewangan.

Namun tidak ramai yang memperkatakan tentang Financial Independent. Pada Jas, Financial Independent juga penting pada bila-bila keadaan. Bukan hanya Financial Freedom. Mulai sekarang kena fikir pulak cane nak dapatkan Financial Independent.




[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net